Textilslöjd

Lärare Elin Magnusson ( 7A, 7B, 7C, 7D & 7E), Karin Winroth (7F)

Terminsplan HT-2018

Kunskapsområden:

Grupparbete - sy en påse efter en beskrivning
Monogrambroderi
Prova på virkning
Lappteknik
Eget valfritt slöjdprojekt

Kunskapsområde – Monogrambroderi

Uppgift:

Din uppgift är att skapa ett broderi som innehåller dina initialer, du får även ta med flera förnamn eller efternamn om du vill.
I uppgiften ingår att göra en tydlig skiss där det framgår hur ditt monogram ska se ut och vilka färger du tänker använda dig av.
Ditt broderi ska göras på vitt eller svart bomullstyg och när du är färdig ska du montera ditt broderi i en ram av papper.

Kunskapskrav:

För betyget E

Eleven kan på ett enkelt och delvis genomarbetat sätt formge och framställa slöjdföremål i olika material utifrån instruktioner.
I slöjdarbetet kan eleven använda handverktyg, redskap och maskiner på ett säkert och i huvudsak fungerande sätt.
Eleven kan i slöjdarbetet bidra till att utveckla idéer med hjälp av erbjudet inspirationsmaterial.
Eleven kan ge enkla omdömen om arbetsprocessen med viss användning av slöjdspecifika begrepp och visar då på enkla samband mellan form, funktion och kvalitet.

.