Föräldrastöd Komet

”Komet vänder sig till er föräldrar till ungdomar mellan 12-18 år och som tycker att det är svårt att få det att fungera hemma.

Kanske präglas mycket av tiden tillsammans av konflikter och bråk. Det är vanligt att ungdomar bråkar med föräldrar och syskon. Ibland kan det vara svårt som förälder att veta hur man ska hantera detta. Det här är en kurs som ger praktiska verktyg och som handlar just om att få det att fungera bättre hemma. Ungdomar i den här åldern börjar frigöra sig från sina föräldrar och det som händer utanför familjen blir allt viktigare. Men trots detta är föräldrar fortfarande väldigt betydelsefulla.

Programmet riktar sig till föräldrar med barn mellan 12-18 år.

Innan gruppstart har du ett individuellt samtal med en gruppledare.

Föräldragruppen träffas en gång i veckan vid åtta tillfällen, samt en uppföljningsträff ca. två mån. efter avslutat program.

Varje träff tar 2,5 timmar och ges oftast under kvällstid, troligtvis på måndags kvällar.

Gruppen består av föräldrar till fem-sex barn (totalt 6-12 föräldrar) och två gruppledare.

Träffarna bygger på aktivt deltagande och innehåller mycket exempel, diskussioner och idéer för hur man kan bemöta sitt tonåring.

Du får som förälder konkreta förslag och övningar att pröva hemma mellan träffarna.

Efter anmälan tar kursledarna för komet kontakt med de anmälda föräldrarna för att genomföra en kort samtal på cirka 30 minuter. Samordnaren och kursledarna gör sen en bedömning om vilka som ska ingå i gruppen.​”

Om ni är intresserade så bör ni höra av er med en intresseanmälan. Snarast.

Johanna Håkansson

Fältassistent Hägersten-Liljeholmen