Hem- och konsumentkunskap

Filmklipp i HKK.

Terminsplanering höstterminen 2018

Kursplan, ämnets syfte, centralt innehåll, kunskapskrav

 

Planering Åk 9 HT18 

v. 34 – T: Intro miljö och livsstil/hållbar utveckling  

v. 35 – P: Tomatsoppa och hembakt bröd + utvärdering 

v. 36 – T: Hur livsmedel och andra varor produceras och transporteras och hur de påverkar miljö och hälsa. 

v. 37 – P: Kokostosca 

v. 38  - T: Hur man kan hushålla med och ta tillvara på livsmedel och andra förbrukningsvaror i hemmet. 

v. 39 – P: Wrap + utvärdering 

v. 40  - T: Arbetsfördelning i hemmet ur ett jämställdshetsperspektiv. 

v. 41 – P: Sushi 

v. 42 -  T: Avslutningsuppgift miljö och livsstil/hållbar utveckling 

v. 43 – P: Pasta med pesto 

v. 44 – LOV  

v. 45 – T: Fortsättning med förra veckans teori + förberedelse inför nästa veckas kök 

v. 46 – P: Secret box (klimatvänligt) 

v. 47 – T: Temabryt 

v. 48 – P: Julbak (mattraditioner) 

v. 49 – T: Extratid 

v. 50 – P: Extratid  

v. 51 – T: Avslut

                                                       

 

 

 

Dela:
Kategorier: