Hem- och konsumentkunskap

Filmklipp i HKK.

Kursplan, ämnets syfte, centralt innehåll, kunskapskrav

Planering Åk 9 VT19

v. 2 – K: Intro miljö och livsstil/hållbar utveckling

v. 3 – K: Tomatsoppa och hembakt bröd + utvärdering

v. 4 – T: Hur livsmedel och andra varor produceras och transporteras och hur de påverkar miljö och hälsa.

v. 5 – T: Kokostosca

v. 6  - K: Hur man kan hushålla med och ta tillvara på livsmedel och andra förbrukningsvaror i hemmet.

v. 7 – K: Wrap + utvärdering

v. 8 – T: Arbetsfördelning i hemmet ur ett jämställdshetsperspektiv.

v. 9 – Sportlov

v. 10 – K: Pasta med pesto

v. 11 – K: Secret box

v. 12 – T: Klimatkonto m.m.

v. 13 – T: Fortsättning på förra veckans teori + förberedelse inför nästa veckas kök

v. 14 – K: Secret box

v. 15 – T: Avslutningsuppgift miljö och livsstil/hållbar utveckling lektion 1

v. 16 – Påsklov

v. 17 – K: Extratid

v. 18 – T: Avslutningsuppgift miljö och livsstil/hållbar utveckling lektion 2

v. 19 – K: Sushi

v. 20 – K: Extratid

v. 21 – T: Extratid

v. 22 – T: Extratid

 

 

 

Dela:
Kategorier: