Granits veckobrev

Veckobrev för v.36

Hej!

Vi har haft en fin vecka.

I onsdags var vi på Parkteatern i Vitabergsparken och såg Mental States of Sweden med Cullbergbaletten. Det var kanske inte vad barnen hade förväntat sig att få se, men det var en upplevelse som vi kan prata vidare om och ha som referens när vi jobbar med estetiska uttryckssätt och redovisningar. Solen sken, och nu vet barnen vad Vitabergsparken och Parkteatern är.

Det var roligt att så många vårdnadshavare kunde komma på föräldramötet.

På föräldramötet bestämde vi att vi lärare tar in mobiltelefonerna på morgonen och att eleverna får tillbaka dem efter sista lektionen. Detta under en period i början av åk 6 för att främja utevistelse och umgänge bland barnen på rasterna.

Prata gärna med era barn hemma om vad som är lämpligt att köpa i skolans cafeteria under skoldagen. Några av eleverna har haft med sig pengar som de har köpt lite väl mycket kexchoklad och havrebollar för. På korta raster ska man inte alls handla i cafeterian då det antagligen gör att man kommer försent till lektionen. Vidare är det inte tillåtet att komma in på lektionen med varm choklad, havrebollar, kexchoklad och dylikt. Antingen får man stå kvar i korridoren och äta upp eller slänga bort ”snasket ” och vara med på lektionsstarten.

Alternativ till att handla i cafeterian kan vara att ha med sig en flaska vatten och en frukt för att orka med hela skoldagen.

Alla barn behöver en bänkbok, något som de vill lustläsa, som vi kommer att läsa i ibland i början på svensklektionerna. Ta med en bok hemifrån eller låna på skolbiblioteket.

På måndag delar vi ut uppdaterade scheman till alla klasser. Det är ytterst små förändringar för 6:orna, men det kan vara någon salsändring och någon lektion som flyttats 5 min, så släng gärna alla gamla scheman, så det inte blir några missförstånd.

Tisdag 4/9 gör vi en utflykt till Medborgarplatsen och besöker valstugorna. Vi har lektioner som vanligt till kl.11, då vi äter lunch. Kl.12 samlas vi vid kullen på skolgården, promenerar till Liljeholmen och tar t-banan till Medis. Vi slutar för dagen ca kl.14.00, då vi är tillbaka i Liljeholmen.

Nu ligger klassernas kalendrar på skolans hemsida. Där skriver vi in både läxor, eventuella utflykter m.m. så gå gärna in och kolla! https://blommensbergsskolan.stockholm.se/valkommen-till-granit

(Läxa i engelska: glosor från filmen Madam Black 6a till månd 3/9 och 6b till onsd 5/9.)

Till sist påminner vi om att lämna in lappen om anmälan till fritidsklubben, för de som ska gå.

Granit , åk 6 på Blommensbergsskolan

V 35

Hej!

Tack alla elever och vårdnadshavare för en fin första vecka på terminen! Vad kul det har varit att komma igång!

På tisdag är ni välkomna på föräldramöte kl 17.30. Vi börjar gemensamt i matsalen (ca 25 min) för att sedan dela upp oss klassvis i hemklassrummen.

På onsdag åker vi till Vitabergsparken och ser en dansföreställning med Cullbergbaletten. http://kulturhusetstadsteatern.se/parkteatern/Evenemang/2018/The-Mental-...

Schema för dagen finns längst ner i detta mail.

Vi påminner dem som inte lämnat sina ifyllda blanketter (”elevkort”, anmälan till fritidsklubben, m.m.) att göra det så fort som möjligt. Fritids har öppet till kl 17 på eftermiddagarna.

Idrottslektionerna kommer vara utomhus fram till höstlovet, v.44, så skicka gärna med kläder efter väder.

Om ditt barn behöver vara hemma pga sjukdom eller annat, så är enklaste sättet att anmäla det, via appen ”anmäl frånvaro”. Glöm inte att anmäla varje dag som ditt barn är frånvarande.

Det går också bra att sjukanmäla ert barn på telefon: 08-50822734

Onsdag 29/8

8.50 resp 8.55-11.45: vanligt schema

11.45: samling utanför matsalen. Vi går till Liljeholmen

12.15: t-bana till Slussen. Därifrån tar vi buss till Erstagatan.

13.00-14.00: Dansföreställning i Vitabergsparken

14.30: Buss tillbaka till Slussen, och därefter t-bana till Liljeholmen.

Ca 14.55 är vi vid Liljeholmen och de som får åka hem själva gör det och vi andra gör sällskap tillbaka till skolan.

(utflykten gör att ekv (elevens kulturval) utgår denna vecka och även spanskan som ligger sist på onsdagen.

Några skoldagar är långa. För att orka med hela dagen kan det vara bra att ha med sig en flaska vatten och något mellis (tex en frukt eller macka)

Hör av er om ni undrar något.

Granit

Veckobrev v 34

Välkomna till åk 6 på Blommensbergsskolan.

Skolstart Måndag 20/8 kl 10. Samling på skolgården.

Första veckan kommer skoldagarna att vara något kortare än vanligt eftersom vi har ”lära känna samtal”. Tiderna ser ut som följande:

Måndag: kl 10-14

Tisdag: kl 8.30-14

Onsdag: 8.50-14

Torsdag: 8.30-14

Fredag: enligt schema

Under de första dagarna kommer vi att fokusera på att  lära känna varandra, skapa trygghet, lära oss att hitta i skolans lokaler, äta lunch tillsammans, dela ut skåp så ta gärna med ett hänglås redan på tisdag. Dessutom kommer vi att dela ut en hel del information och blanketter redan på Måndagen. En del papper är till er som ren information och en del behöver fyllas i och lämnas tillbaka till oss senast torsdag 23/8.

Vi vill bjuda in er vårdnadshavare till föräldramöte Tisdag 28/8 kl 18.00-19.30.

Mentorer i 6a är Lena Fredriksson och Malin Appeltofft

Mentorer i 6b är Stefan A Escher och Karin Berggren