Diamants veckobrev

Blommensbergsskolan                   Vecka 2

Hej!

En ny termin har dragit igång och för eleverna innebär den nya terminen en del nyheter. De elever som under höstterminen har haft bild ska den här terminen ha musik och vice versa. Likaså byts slöjdgrupperna mellan trä- och textilslöjd och även hemkunskapsgrupperna.

Även bland oss lärare och i klasserna finns en del nyheter. I 6B har vi välkomnat två nya elever. Rektorsrekryteringen är nu avslutad och Helena Forsell, tidigare biträdande rektor för årskurs 8, har tagit över rektorstjänsten. Anya, svensklärare i 6A, går på föräldraledighet v. 5. Anyas vikarie, Ida, har redan börjat och går fram till dess bredvid Anya.

Redan vecka 4 drar vi igång med terminens utvecklingssamtal. På måndagens mentortid kommer eleverna att få tid att förbereda sina utvecklingssamtal. Mentorerna mailar ut, eller har mailat ut, tider för era barns utvecklingssamtal. Samtalen hålls på torsdagseftermiddagar fram till vecka 7.

Isen på Trekanten Isen på sjön Trekanten har nu lagt sig, men är tunn på sina håll. Påminn era barn om att inte gå ut på isen.

Frånvaro

Exempelvis vid sjukdom eller tandläkarbesök, kan anmälas genom att ringa skolans expedition, genom skolwebben eller genom mobilappen "anmäl frånvaro Stockholm". Telefonnumret till expeditionen är: 08-508 227 34

Office 365

Många ämnen använder sig av Office 365, Notebook. Eleven kan se mycket material från lektioner i respektive ämne.

Ni loggar in på vilken dator som helst hemma med elevens användarnamn ÄÖ6666@ad.stockholm.se (detta är bara en mall som liknar alla elevers användarnamn) glöm inte @ad. Lösenord: Samma individuella lösenord som gäller för inloggning på datorerna.

Viktiga datum

10 januari: terminsstart

Nationella prov datum Vt 2018:

Trevlig helg

Diamanterna

Hallå och gott nytt år!

Hoppas alla har haft ett gott uppehåll och nu är tillbaka med nya tag inför sista terminen i grundskolan.

Vi är igång med nya moment och denna vecka händer inte så mycket utöver det vanliga egentligen. Lärarna i matematik flaggar för prov enligt följande: 9A+C onsdag, D+F torsdag och B+E fredag.

Vecka 4 åker samtliga klasser med NO-lärarna till Vetenskapens hus för laborativt besök. Vi återkommer om exakta tider för möten osv.

Vecka 5 startar vi med utvecklingssamtalen som då främst är på torsdagar några veckor framåt. Det blir även denna termin enligt modellen trepartssamtal och mentor kallar med erbjudande om tid.

Vår SYV, Alicija, har varit runt i alla klasser och har informerat om gymnasieansökan. Nästa vecka kommer brev hem med kod för inloggning på sidan för valen.

Textilslöjden vill delge att det arbetas med kunskapsområdet Återbruk. Eleverna får gärna ta med sig avlagda kläder/textilier som kan användas för uppgiften.

Om man hemma vill prata om vad vi jobbar med i skolan, så ser det ut så här:

Svenska – vi har börjat läsa Steinbecks ”Möss och Människor”.

Engelska – muntliga diskussioner om ”The boy…”

Matematik – procent på provet. Geometri.

NO – atomfysik

SO – samhällsekonomi