Diamants veckobrev

Blommensbergsskolan                   Vecka 17

Hej!

Underbara vårvärme, välkommen hit!

Eleverna är ute på lunchrasterna och det spelas bl.a. fotboll och strandtennis och hoppas rep.

Vi vill slå ett slag för läxläsningen på tisdagar och onsdagar samt påminna om  lovdagarna vid första maj och kristi himmelsfärd.

Tema JAG

I maj kommer vi i åk 6 att arbeta med tema JAG. Boka redan nu in torsdagskvällen den 24 maj! Då är ni därhemma välkomna till Blommens för att ta del av vårt arbete.

Halv studiedag

Som tidigare meddelats har eleverna halv studiedag på måndag 23 april. Eleverna börjar som vanligt på morgonen, men slutar klockan 12.00. OBS! Fritids är stängt.

Ny lärare

Elever med Media som sitt kulturval har efter påsk fått en ny lärare. Han heter Carl Zelada Strandin och ni hittar hans email i listan i slutet av veckobrevet.

Problemlösning på matten

I matten har vi senaste veckan jobbat i smågrupper med blandade problemlösningsuppgifter. Vi har pratat om strategier för problemlösning och hur man på bästa sätt kan förklara och kommunicera en lösning. Varje grupp har fått ett problem att ansvara för som ska presenteras inför klassen. Öva gärna på presentationen hemma!

Lovdagar

Första maj: Det är lov 30/4 (klämdag) och 1/5. OBS! Fritids är stängt.

Kristi himmelsfärd: Det är lov 10/5 och 11/5. OBS! Fritids är stängt.

Simtest

7/5 är det simtest. Detta gäller de elever som inte kunde vara med förra gången. Berörda elever kommer få separat information från idrottsläraren

Blommensdagen

Årets höjdpunkt går av stapeln den 18 maj. Det är schemabrytande aktiviteter hela dagen, vi återkommer med tider.

Läxläsning

Efter önskemål från våra elever börjar vi med läxläsning på fritidstiden på tisdagar och onsdagar, dvs. efter skoldagens slut. Läxläsningen sker tillsammans med våra resurser Maggie och Paul och är öppen för alla sexor, även om man inte är anmäld till fritids.

Information från skolrådet

Kom och var med och nattvandra!

Vi är några föräldrar med barn i skolorna i området kring Vinterviken som tack vare fältassistenternas stöd och med hjälp av stiftelsen Nattvandring (www.nattvandring.nu) precis startat en grupp som vill börja nattvandra.

Vi är övertygade om att det finns fler föräldrar som precis som vi tycker att det behövs vuxennärvaro i våra barns och ungdomars ”vardagsrum”, och som kan tänka sig en kvällspromenad eller två i månaden tillsammans med några andra föräldrar.

Låter det här intressant för dig? Då kan du börja med att bli medlem i den Facebook-grupp vi skapat som heter Vinterviken Nattvandring:

https://www.facebook.com/groups/2025083457734264/. Vi har också skapat en mailadress där ni kan nå oss: vinterviken@nattvandring.nu.

Vi vandrar de flesta lördagar i olika pass, gå med i gruppen och få mer information.

Frånvaro

Exempelvis vid sjukdom eller tandläkarbesök, kan detta anmälas genom att ringa skolans expedition, genom skolwebben eller genom mobilappen ”anmäl frånvaro Stockholm”. Genom mobilappen går det dock inte att anmäla frånvaro del av dag, använd då något av de andra alternativen.

Office 365

Många ämnen använder sig av Office 365, Notebook. Eleven kan se mycket material från lektioner i respektive ämne.

Ni loggar in på vilken dator som helst hemma med elevens användarnamn ÄÖ6666@ad.stockholm.se (detta är bara en mall som liknar alla elevers användarnamn) glöm inte @ad. Lösenord: Samma individuella lösenord som gäller för inloggning på datorerna.

Viktiga datum

Nationella prov datum Vt 2018:

Trevlig helg

Diamanterna

Hallå och gott nytt år!

Hoppas alla har haft ett gott uppehåll och nu är tillbaka med nya tag inför sista terminen i grundskolan.

Vi är igång med nya moment och denna vecka händer inte så mycket utöver det vanliga egentligen. Lärarna i matematik flaggar för prov enligt följande: 9A+C onsdag, D+F torsdag och B+E fredag.

Vecka 4 åker samtliga klasser med NO-lärarna till Vetenskapens hus för laborativt besök. Vi återkommer om exakta tider för möten osv.

Vecka 5 startar vi med utvecklingssamtalen som då främst är på torsdagar några veckor framåt. Det blir även denna termin enligt modellen trepartssamtal och mentor kallar med erbjudande om tid.

Vår SYV, Alicija, har varit runt i alla klasser och har informerat om gymnasieansökan. Nästa vecka kommer brev hem med kod för inloggning på sidan för valen.

Textilslöjden vill delge att det arbetas med kunskapsområdet Återbruk. Eleverna får gärna ta med sig avlagda kläder/textilier som kan användas för uppgiften.

Om man hemma vill prata om vad vi jobbar med i skolan, så ser det ut så här:

Svenska – vi har börjat läsa Steinbecks ”Möss och Människor”.

Engelska – muntliga diskussioner om ”The boy…”

Matematik – procent på provet. Geometri.

NO – atomfysik

SO – samhällsekonomi