Diamants veckobrev

Blommensbergsskolan                   Vecka 22

Hej!

Ett stort tack till alla föräldrar som kom på vernissagen för temaarbetet. Visst var det fantas-tiska Jag-böcker, lekställningar, kuddar, musikframträdande m.m. som eleverna åstadkommit!

Sista veckorna

Nu är vi inne i slutspurten och sista veckan, vecka 23, kommer att vara fylld av särskilda akti-viteter utanför ordinarie schema. Mer information om de aktiviteterna nedan. Vecka 22 förblir i stort sett efter schemat, dock med några undantag.

På onsdag (30/5) kl. 9.30 ska vi se niornas slutshow.

De elever som har drama som elevens kulturval har ett särskilt repetitionstillfälle på fredag (1/6).

Skansen med egen matsäck måndag 4 juni. Måndagen den 4:e juni åker vi till Skansen med 6:orna. Tid och samlingsplats kommer se-nare.

Brandkåren lär oss om brand, tisdag 5 juni. Den 5 juni kommer brandkåren hit och tränar oss. Lektioner som vanligt resten av dagen.

Nationaldagen 6 juni, onsdag.

Eleverna är lediga.

Elevens kulturval teater visar upp torsdagen 7 juni. Alla grupper som arbetat med teater under våren kommer att visa upp för alla oss andra. Vi städar också klassrum och våra elevskåp.

Avslutning fredag 8 juni.

Information från Utbildningsförvaltningen om GDRP

Med anledning av dataskyddsförordningen har skyddet för din personliga integritet förstärkts. Utbildningsnämnden i Stockholms stad är ansvarig för de personuppgifter som behandlas om dig inom verksamheten. Utbildningsnämnden behandlar dina personuppgifter för att kunna full-göra sina skyldigheter som huvudman och hemkommun. Exempelvis handlar det om att hand-lägga ansökningar, säkerställa rätten till utbildning och dokumentation inför betygsättning. Ut-bildningsnämnden hanterar dina personuppgifter på ett lagligt, korrekt och öppet sätt. Du har rätt att få veta vilka personuppgifter utbildningsnämnden behandlar och för vilka ändamål. Du har också rätt att i vissa fall få felaktiga uppgifter rättade, raderade eller flyttade. När dina personuppgifter inte längre behövs så gallras de bort.

Länets skolungdomar reser med SL utan kostnad i sommar

Är du barn eller ungdom som går i skolan i Stockholms län och till sommaren går ut:

• årskurs 6–9 i grundskolan, grundsärskolan eller sameskolan,

Då får du innan den 13 juni hem en biljett för kostnadsfritt resande med SL under sommarlo-vet. Ungdomsbiljetten är redan laddad på ett SL Accesskort när du får den. Den gäller dygnet runt alla veckans dagar under perioden 16 juni - 9 augusti 2018.

Du som har rätt till en Ungdomsbiljett 2018 men inte fått ditt SL Accesskort senast den 12 juni kan kontakta SL Kundtjänst på 08 600 10 00 eller via sl.se. Ungdomar med skyddad identitet får biljetten via sin hemkommun.

Frånvaro

Exempelvis vid sjukdom eller tandläkarbesök, kan detta anmälas genom att ringa skolans expedition, genom skolwebben eller genom mobilappen ”anmäl frånvaro Stockholm”. Genom mobilappen går det dock inte att anmäla frånvaro del av dag, använd då något av de andra alternativen.

Office 365

Många ämnen använder sig av Office 365, Notebook. Eleven kan se mycket material från lektioner i respektive ämne.

Ni loggar in på vilken dator som helst hemma med elevens användarnamn ÄÖ6666@ad.stockholm.se (detta är bara en mall som liknar alla elevers användarnamn) glöm inte @ad. Lösenord: Samma individuella lösenord som gäller för inloggning på datorerna.

Trevlig helg

Diamanterna

Hallå och gott nytt år!

Hoppas alla har haft ett gott uppehåll och nu är tillbaka med nya tag inför sista terminen i grundskolan.

Vi är igång med nya moment och denna vecka händer inte så mycket utöver det vanliga egentligen. Lärarna i matematik flaggar för prov enligt följande: 9A+C onsdag, D+F torsdag och B+E fredag.

Vecka 4 åker samtliga klasser med NO-lärarna till Vetenskapens hus för laborativt besök. Vi återkommer om exakta tider för möten osv.

Vecka 5 startar vi med utvecklingssamtalen som då främst är på torsdagar några veckor framåt. Det blir även denna termin enligt modellen trepartssamtal och mentor kallar med erbjudande om tid.

Vår SYV, Alicija, har varit runt i alla klasser och har informerat om gymnasieansökan. Nästa vecka kommer brev hem med kod för inloggning på sidan för valen.

Textilslöjden vill delge att det arbetas med kunskapsområdet Återbruk. Eleverna får gärna ta med sig avlagda kläder/textilier som kan användas för uppgiften.

Om man hemma vill prata om vad vi jobbar med i skolan, så ser det ut så här:

Svenska – vi har börjat läsa Steinbecks ”Möss och Människor”.

Engelska – muntliga diskussioner om ”The boy…”

Matematik – procent på provet. Geometri.

NO – atomfysik

SO – samhällsekonomi