Bild

Bildplanering åk 7  ht17/vt18

Landskap/collage: En övning i färglära och att skapa djup i bilden. Vi blandar primärfärger i färgtonsteg och nyanser med akvarellteknik, vått i vått, och skapar färgade pappersark. Vi använder de infärgade arken för att med collageteknik skapa bilder av landskap och undersöker hur man kan skapa djup i bilder. Vi går igenom begreppen ffärgtonsteg, nyanser, överskärning, luftperspektiv och storleksperspektiv. 

Skapa en bild med inspiration av Konkretistisk konst: vi skapar en bilder med hjälp av geometriska former, en  icke-föreställande bild. Vi talar om överskärningar och tydlig kontrast.  Konsthistorisk orientering.

Utveckla en Picasso-teckning: En övning i att se och teckna av former samt att utveckla egna idéer.  Hur fortsätter Picassos kubistiska teckning? Använd valfria material för färgläggning. Konsthistorisk orientering.

Skapa ett ord med 3D-bokstäver i enpunkts-perspektiv med inspiration av graffiti. Vi går igenom hur enpunktsperspektiv fungerar och tittar på ”tutorials” på youtube. Vi tittar på hur man kan förstärka 3D-effekten genom att färglägga med ljusa och skuggade ytor. Vi målar en kontrasterande bakgrund med temperafärger.

Skapa en gipsmask med starkt känslouttryck.  Vi studerar ansiktets anatomi och uttryck, skissar  och  bygger upp skulpturala masker med hjälp av gipsbinda, modell-lera och färg. Konsthistorisk orientering.

Reklam Ord och bild. Vi analyserar reklamens språk i ord och bild samt vilka etiska gränser och regler det finns för reklam. Vi skapar egna ironiska reklambilder.

 

Elevens Val bild åk7 vt 18

Vi arbetar med tekniken  rutuppförstoring och skapar målningar av akrylfärg på pannå med inspiration av valfria seriefigurer.

//Elisabeth Jablonska, bildlärare i åk 7 :-)

 

 

Dela:
Kategorier: