Välkommen till Flinta!

Det här är sjuornas sida. Under rubriken Kunskap i högermarginalen hittar du information om varje ämne. Under rubriken Kultur kan du läsa om elevens kulturval och andra kulturhändelser i arbetslaget. Under rubriken Tema berättar vi om läsårets temaarbeten.

Har du som förälder några frågor är du välkommen att ringa eller e-posta oss i arbetslaget. Kontaktuppgifter hittar du under rubriken Kontakt i högermeny.

Logga in (elev)

Läxor och Prov

Idrott:

7E: simning i Erikdalsbadet (se information)

Matte:

7A/D: Prov på kap 2.1-2.8 tis-7A, fre-7D

7B: Läxa till 17/10, Övningsblad 2.5A.

7C: Läxa till 17/10, Övningsblad 2.5A

7E/7F: Vi har hunnit en bra bit in i arbetsområdet "Tal". Det kommer att pågå ungefär fram till höstlovet. v42 bör eleverna ha hunnit in på kap 2.7 i boken

NO

7A: om du hinner - 4 filmer och quiz på studi.se - Syror, Baser, Surt/Basiskt/Neutralt, pH

7D: gör klart din argumenterade text, se minst 2 av 4 filmer och quizer på studi.se - Syror, Baser, Surt/Basiskt/Neutralt, pH

7B/7C: Kemiprov 20/10 (Matematiklektionen ersätts av NO:n). Träna på instuderingsfrågorna. Länk

7E/7F: Prov i Kemi sker mot slutet av v42. Det som ingår är begrepp (finns i OneNote), kunskap från labbar samt text och frågor på Ugglans NO http://ugglansno.se/ke7-grundkemi/

SO/SV

Under vecka 42 och 43 skriver alla klasser ett reportage om en person som har konverterat från en världsreligion till en annan. Texten skrivs i Word och ska delas med berörda lärare (Elin SV Madde SV, Kristina SO, Caroline SO). Vi skriver under svenska- och SO-lektionerna och ska vara klart, skrivas ut och lämnas in senaste fredagen den 27 oktober.

Franska

Camillas grupp: Läxor i franska finns på www.glosor.eu

användarnamn: camub

lösenord: flinta

Claes grupp:

Finns på glosor.eu :

anv. namn: Claalm

Lösenord: BrianEno12345

Franska, Claes grupp, ingen läxa denna vecka eller nästa då vi arbetar med Realia om fransktalande länder som skall redovisas fredagen den 13/10.

Spanska

Camillas grupp: Läxor i spanska finns på www.glosor.eu. Användarnamn: camub, lösenord: flinta

Paulas grupp:

Maddes grupp: Vecka 43, onsdag är det redovisning av momentet Mis amigos!

Bonnies grupp:

Tyska

Läxa tisdag till tisdag. Se onenote " info och läxor"

Skriftlig framställning onsdag vecka 46

Muntlig framställning onsdag vecka 47

Engelska:

skulle det finnas elever som inte har skrivit klart sitt slut till Sherlock-Holmes berättelsen "The Speckled Band", så ska det göras genast!

7B: har gjort klart alla uppgifter till temat "adjectives" på digilär samt kunna böja adjektiv till 13 oktober (dvs. strong, stronger, the strongest; beautiful, more beautiful, the most beautiful. Regler finns i digilär, "Adjectives")

7F: har gjort klart alla uppgifter till temat "adjectives" på digilär samt kunna böja adjektiv till 17 oktober (dvs. strong, stronger, the strongest; beautiful, more beautiful, the most beautiful. Reglerfinns i digilär, "Adjectives")

Svenska: Vi siktar på att skriva klart nyhetsartikeln denna vecka/början av nästa. Skriv klart brödtexten så du kan redigera resten med layout på lektion för utskrift.

HKK:

Prov

7A:1: Näringslära v. 43 Se HKK-sidan under Flinta

7D:1: Näringslära v. 45 Föreläsningen, frågorna, repetitionsföreläsning

Veckobrev

Flintas veckobrev. Uppdateras i slutet av varje vecka.

Från workshopen om hjälpmedelsappar till Ipaden

Ipadhjälpmedel - Information om hjälpmedel till Ipad, appar och inbyggda hjälpmedel.

Bibliotekskort i Stockholms stad

Vi ser gärna att vårdnadshavare hjälper till att skaffa/uppdatera lånekort till banen med inloggning via nätet. Vi lånar då e-böcker gratis i undervisningen.

Information om betyg och bedömning

Här är informationsmaterialet om betyg och bedömning

Info om sjukanmälan

För att sjukanmäla ditt barn surfar du till www.skolwebb.stockholm.se och registrerar dig (BankId-inloggning krävs). Skolwebben används sedan som verktyg för att sjukanmäla ditt barn (finns även en app att ladda ned som heter Anmäl frånvaro Stockholm).

Det går även att ringa in sjukanmälan på telefonnummer 0850822734 men vi föredrar om anmälan görs digitalt.