Textilslöjd

• Eget slöjdprojekt

Kunskapsområde – Monogrambroderi

Uppgift:

• Din uppgift är att skapa ett broderi som innehåller dina initialer, du får även ta med flera förnamn eller efternamn om du vill.
  • I uppgiften ingår att göra en tydlig skiss där det framgår hur ditt monogram ska se ut och vilka färger du tänker använda dig av.
  • Ditt broderi ska göras på vitt eller svart bomullstyg och när du är färdig ska du montera ditt broderi i en ram av papper.

Kunskapskrav

För betyget E

• Eleven kan på ett enkelt och delvis genomarbetat sätt formge och framställa slöjdföremål i olika material utifrån instruktioner.
  • I slöjdarbetet kan eleven använda handverktyg, redskap och maskiner på ett säkert och i huvudsak fungerande sätt.
  • Eleven kan i slöjdarbetet bidra till att utveckla idéer med hjälp av erbjudet inspirationsmaterial.
  • Eleven kan ge enkla omdömen om arbetsprocessen med viss användning av slöjdspecifika begrepp och visar då på enkla samband mellan form, funktion och kvalitet.