Granits veckobrev

Veckobrev v 42

Hej

Nu har vi en vecka kvar av skolarbete innan det är dags för ett efterlängtat höstlov.

Den här veckan har vi i åk 9 haft besök av Framtidståget och nästa vecka kommer vi att få se åk 6:s Melodifestival.

Idrottsläraren Magnus hälsar att han vill få in idrottsuppgiften Träningsdagboken. Den skulle varit klar fredagen i v.40.

Glöm inte att titta i kalendern för att ha koll på läxor och prov. http://blommensbergsskolan.se/

Allt gott!

Granit

 

Veckobrev v 41

Hej

På måndag har vi en halv studiedag. Eleverna har sovmorgon och börjar kl 12.30 enligt schema.

Vi märker att många elever är trötta när de har långa skoldagar. Det är jättebra om de kan ha med sig en flaska vatten och något litet mellis så att de orkar med sina studier.

Vi behöver byggmaterial till bilden, dvs små kartonger och plastmaterial. Ta gärna med!

Glöm inte att titta i kalendern för att ha koll på läxor och prov! http://blommensbergsskolan.se/

Vi vill påminna om läxhjälpen på torsdagar kl 14.15. Ett utmärkt tillfälle att få hjälp med läxor , slutföra uppgifter eller ta igen det man missat.

Vi bifogar ännu en gång länken till föräldraenkäten som ska besvaras före 20/10. Vi är mycket tacksamma om ni tar er tid till detta. Tack på förhand!

 

Allt gott!

Granit

 

Veckobrev v. 40

 

Hej!

 

Måndag 16 oktober (v. 42) kommer vi att bryta för halvdag, då vi ska planera för tema.

Eleverna börjar sina ordinarie lektionerna 12.40.

9A börjar med Engelska.

9B börjar med Idrott

9C börjar med Svenska

9D börjar med Musik/ NO-Lab.

 

Eleverna som kommer på Läxhjälpen på torsdagseftermiddagarna får väldigt mycket hjälp. Välkomna dit!

 

Ma – prov v. 41

HKK - prov v. 42

 

Skolinspektionen kommer under 25 september – 20 oktober genomföra en vårdnadshavarenkät. Vi har bifogat enkäten i mailet.

 

Sofie har fått en ersättare som kommer börjar v. 45. Hon heter Inger och har tidigare arbetat i Kista som Hem – och Konsumentkunskapslärare. Sofie kommer ha en ordentlig överlämning och arbeta parallellt ett par dagar under v. 45.

Sofie´s sista undervisningsdag kommer att vara fredag v. 43.

 

 

Trevlig helg!

 

Önskar Granit

 

Veckobrev v 39

Hej

Nu är vi nästan klara med alla utvecklingssamtal och det var trevligt att träffa alla er vårdnadshavare!

Den här veckan har vi tagit skolfoton.

I svenskan är vi snart klara med att skriva våra egna noveller. I so har vi precis börjat med 2:a världskriget och kommer fortsätta fram till höstlovet v 44. I engelskan läser vi romanen The Boy In The Striped Pajamas. Träningsdagboken i idrotten ska vara klar på fredag. (se info i One Note)

Vi har matteprov i slutet av v 41.

Glöm inte att titta i kalendern på hemsidan. http://blommensbergsskolan.se/

Simskola: Elever som inte kan simma erbjuds simskola på höstlovet. Maila Tobias vid frågor och intresse: tobias.hansson@stockholm.se

 

Allt gott!

Granit

 

 

Veckobrev v 37

 

Hej

Vi har haft en bra vecka.

Alla som har visat intresse för Krakow-gruppen har fått ett besked och gruppen kommer att börja träffas på FS-tiden från och med måndag.

Claes efterfrågar kartonger ( skokartonger ) till projekt i bilden. Ta gärna med hemifrån.

På torsdag 17.00 äger årets första skolråd rum i sal 201.

Fredag 22/9 är det Blommensrun, (springtävling). Vi har vanligt schema på förmiddagen men kom gärna ombytt redan på morgonen. Kläder efter väder!

(Eleverna kommer att få mer info om tider och lunch mm)

 

Allt gott!

Granit

 

 

Veckobrev v 36

 

Hej

Vi har haft en bra vecka. Vi är igång med våra utvecklingssamtal och vi är glada och stolta över elevernas ansvarstagande och insatser under samtalen.

Nästa vecka är det studiedag på onsdag 13/9, alltså ingen skola för eleverna.

Vi vill påminna om städläxan i hem och konsumentkunskapen och prov i svenska om noveller / novellanalys och lässtrategier. (se under resp klass i kalendern) http://blommensbergsskolan.se/

 

Läxhjälpen startar från och med torsdag 14/9 kl 14.14.

 

Vår bildlärare Claes efterfrågar kartonger till ett projekt i bilden. Om ni har skokartonger eller liknande hemma får eleverna jättegärna ta med sig kartongerna till Claes.

 

Allt gott!

Granit

 

 

Veckobrev v. 35

Hej.

Vi har haft en bra vecka, b.la med kick off i tisdags i Globen.

Vi har testat elevernas kunskaper och förmågor i engelska genom att göra gamla nationella prov i engelska. Eleverna har också fått se elevexempel på uppsatser och ska få eller har fått rätta samt göra självbedömning av sina kunskaper. Vi vill tipsa om Skolverkets sida med gamla prov där det går att öva och bli bekant med proven. http://nafs.gu.se/prov_engelska/exempel_provuppgifter/engelska_ak9_exemp...

Tack för att ni var så många som kom på föräldramötet.

Inför utvecklingssamtalen kommer vi att vara i följande salar:

Caroline i sal   415

Malin                  416

Karin                   Övre musiksalen

Stefan                402

Claes                  Keramiken

Sofie                   418

Johanna            413

Gustaf               409

 

Nästa vecka är det en vanlig vecka men vi passar på att flagga för att Onsdag i v 37 är studiedag, alltså ingen skola för eleverna.

Läxor: i kemi gör alla en grundämnesuppgift som skall redovisas muntligt. Städläxa i hkk. Prov i svenska om noveller och lässtrategier.  Se kalendern på hemsidan.

Allt gott!

Granit

 

 

 

 

 

Veckobrev v 34

 

Hej.

Vi har haft en bra första skolvecka och vi är igång i alla ämnen.

För att orka hela skoldagarna är det viktigt med sömn och frukost. Eleverna får gärna ta med sig något litet mellis och vattenflaska så att de orkar med hela dagarnaPå tisdag 29/8 efter lunch ska hela åk 9 till Globen på Kick off. (se info i förra veckobrevet) Vi är i skolan enligt schema på förmiddagen, åker klassvis till Globen efter lunch och beräknar att vara klara där kl 16.00.

Viktig info från Globen: ”Då alla går via larmbågar muddrar vi vid utslag och alla väskor tittas i, detta är för vår och elevernas säkerhet. I största möjligaste mån önskar vi att väskor inte tas med för att ge en snabbare passage in och mindre köer (om möjligt). Föremål som kan användas som vapen är inte tillåtna att tas in, så som saxar, skruvmejslar, tänger och naturligtvis inte knivar eller soft air-guns. Det är heller inte tillåtet att maskera sig på väg in eller i arenan. Det råder totalt maskeringsförbud.

Vad man inte får ta med sig in i arenan:

Flaskor, burkar, selfiepinne, system- eller filmkamera (ibland råder totalt fotoförbud), bildupptagningsutrustning och allmänfarliga föremål som exempelvis paraplyer och laserpekare får inte tas med in i arenan. Vid de flesta evenemang i Ericsson Globe har vi effektförvaring i entré 2 för föremål (tex större väskor, papaplyer och andra vassa föremål) som inte är tillåtna att ta in i arenan, dock finns inga förvaringsboxar. Arrangör eller arena ansvarar inte för paraplyer som är lämnade utanför entrén och de sparas inte efter evenemangsdagen. Mat och dryck utifrån får inte heller tas med in i arenan.Föräldramöte: Onsdag 30/8 har vi föräldramöte kl 18.00-19.30. Vi samlas i resp klassrum på plan 4, högst upp i skolan. I slutet av föräldramötet kommer vi också att ge information om Krakow-gruppen.

Utvecklingssamtal tillsammans med mentor kommer att äga rum på torsdagseftermiddagar (v 36- v 39) och vi hoppas att ni har fått en tid som passar.

Gå gärna in på Granits sida på Blommensbergsskolans hemsida och titta i den nya kalenderrutan (gamla läxrutan) där ni hittar kalender med planeringar, läxor och prov samt informationsrutan.

Allt gott!

Granit

 

 

Veckobrev v 33

Hej

Vi vill hälsa alla elever och vårdnadshavare hjärtligt välkomna till ett nytt läsår!

I onsdags välkomnade vi eleverna tillbaka till skolan genom att vi lärare bjöd på en välkomstshow i ett mjukt men ihållande regn.

Sedan hann vi med en hel del praktiska saker som att informera om skåpnummer , lämna ut viktiga papper som elevkort och schema mm. Dessutom hann vi med ”speed dating” så att de flesta i klassen fick en möjlighet att prata med varandra. Vi vill passa på att påminna om att eleverna måste ta med sig hänglås till skåpet, lämna in ifyllda elevkort och lappen om modersmål (om ni inte redan har gjort det).

Under torsdagen gick vi igenom lösenord och inloggningar till elevernas ipads , jobbade bl.a med studieteknik och eleverna fick också göra en poängjakt i små grupper.

Under fredagen har vi arbetat enligt schema.

Hela åk 9 ska till Globen den 29/8 för en inspirerande kick off med Aron Andersson, Danny Saucedo och Boris René. Det finns nu en möjlighet för er vårdnadshavare och anhöriga att få se samma program på kvällen. Vid intresse, maila: tobias.hansson@stockholm.se

Se bifogad info.i mail

Föräldramöte: Onsdag 30/8 har vi föräldramöte kl 18.00-19.30. Vi samlas i resp klassrum på plan 4, högst upp i skolan. I slutet av föräldramötet kommer vi också att ge information om Krakow-gruppen. (Se bifogade dok. i mail)

Utvecklingssamtal tillsammans med mentor kommer att äga rum någon gång på torsdagseftermiddagar under veckorna 36-39. Mer info om samtalstider kommer.

EKV, elevens kulturval , kommer igång först v 35 så nästa vecka är det inget EKV.

Gå gärna in på Granits sida på Blommensbergsskolans hemsida och titta i den nya kalenderrutan (gamla läxrutan) där ni hittar kalender med planeringar, läxor och prov samt informationsrutan där ni bla kan se vårt material om studieteknik som vi jobbade med tillsammans med eleverna i torsdags.

 

Allt gott!

Granit

 

 

 

 

Dela:
Kategorier: