Diamants veckobrev

Blommensbergsskolan                   Vecka 43

Hej!

Likabehandlingsarbetet under måndagen i klasserna gick bra och vi hade givande diskussioner kring de sju diskrimineringsgrunderna. Eleverna fyllde dessutom i en Friends-enkät som en del av kartläggningen inför årets likabehandlingsarbete.

Nu är det äntligen dags för Melloveckan och våra föreställningar på torsdag. Eleverna är jätteduktiga, de sjunger sina egna texter som de skrivit. Vi har även en dansgrupp som kommer hålla i öppningsnumret på föreställningen. Tyvärr kan varje elev bara bjuda in två personer till föreställningen på grund av platsbrist i dramasalen.

Vi kommer varva vanliga lektioner med mello-träning och föreställningar under veckan.

Alla klasser skriver SO-prov nästa vecka:

6A: Tisdag: Alla skriver SO-prov på HKK-lektion kl 14.10 i klassrummet.

6B: Tisdag: Alla skriver SO-provet på SO/EN-lektionen kl 13.10 i klassrummet.

6C: Onsdag: Alla skriver SO-provet på HKK-lektionen kl 13.50 i klassrummet.

Torsdag och fredag är det brutet schema, alltså vi går efter ett specialschema.

Torsdag 26/10:

Kl  8:45 Alla börjar i Dramasalen.

Kl. 14.10 Alla slutar och går hem, vilar och laddar för kvällen.

Kl  17.00 Kommer alla tillbaka för två föreställningar.

Kl. 17.30 Föreställning för vårdnadshavare för mentorsgrupp 1

Kl. 19.00 Föreställning för vårdnadshavare för mentorsgrupp 2

Fredag 27/10: Alla går mellan kl 9-13. Eleverna slutar tidigare pga komp-tid för kvällsföreställningarna.

Betyg och bedömning

13 november, kl. 18.30-19.30, är vårdnadshavare välkomna på information i skolans matsal om betyg och bedömning. Inbjudan kommer längre fram.

Vecka 45-46 genomför vi muntliga nationella prov i svenska, engelska och matte.

Simkunnighet?

Skolan erbjuder gratis simskola på höstlovet. Om du som vårdnadshavare vill anmäla ditt barn till den, maila oss mentorer. Det är bra att börja träna redan nu i sexan. I 9:an ska man klara 200 m bröstsim samt 50 meter ryggsim för att få idrottsbetyg.

Vi önskar få veta vilka elever som inte är simkunniga – även om det inte skulle vara aktuellt med simskolan på höstlovet. Maila till resp. mentor.

Fritids under höstlovet

Fritids håller öppet på höstlovet v. 44. Vi har skickat hem kuvert med blanketter för de elever som eventuellt vill ha fritids under lovet.

Frånvaro

Exempelvis vid sjukdom eller tandläkarbesök, kan anmälas genom att ringa skolans expedition, genom skolwebben eller genom mobilappen "anmäl frånvaro Stockholm". Telefonnumret till expeditionen är: 08-508 227 34

Office 365

Många ämnen använder sig av Office 365, Notebook. Eleven kan se mycket material från lektioner i respektive ämne.

Ni loggar in på vilken dator som helst hemma med elevens användarnamn ÄÖ6666@ad.stockholm.se (detta är bara en mall som liknar alla elevers användarnamn) glöm inte @ad. Lösenord: Samma individuella lösenord som gäller för inloggning på datorerna.

Viktiga datum

26 oktober: Melodifestival

v. 44: Höstlov, simskola

13 november, kl 18.30-19.30, Informationsmöte om betyg och bedömning

21 december: terminens sista dag

10 januari: terminsstart

Trevlig helg!

Diamanterna

Hallå och gott nytt år!

Hoppas alla har haft ett gott uppehåll och nu är tillbaka med nya tag inför sista terminen i grundskolan.

Vi är igång med nya moment och denna vecka händer inte så mycket utöver det vanliga egentligen. Lärarna i matematik flaggar för prov enligt följande: 9A+C onsdag, D+F torsdag och B+E fredag.

Vecka 4 åker samtliga klasser med NO-lärarna till Vetenskapens hus för laborativt besök. Vi återkommer om exakta tider för möten osv.

Vecka 5 startar vi med utvecklingssamtalen som då främst är på torsdagar några veckor framåt. Det blir även denna termin enligt modellen trepartssamtal och mentor kallar med erbjudande om tid.

Vår SYV, Alicija, har varit runt i alla klasser och har informerat om gymnasieansökan. Nästa vecka kommer brev hem med kod för inloggning på sidan för valen.

Textilslöjden vill delge att det arbetas med kunskapsområdet Återbruk. Eleverna får gärna ta med sig avlagda kläder/textilier som kan användas för uppgiften.

Om man hemma vill prata om vad vi jobbar med i skolan, så ser det ut så här:

Svenska – vi har börjat läsa Steinbecks ”Möss och Människor”.

Engelska – muntliga diskussioner om ”The boy…”

Matematik – procent på provet. Geometri.

NO – atomfysik

SO – samhällsekonomi